Hovězí závitky s mletým masem a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 137 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí libové
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Hovězí maso mleté
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 752.9 mg
  • Vláknina 3462.3 mg
  • Vitamín A 3462.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.

Komentáře k receptu