Hovězí závitky s mletým masem a slaninou
Suroviny
- 600 g Hovězí libové
 - 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Hovězí maso mleté
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 533 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 752.9 mg
 - Vláknina 3462.3 mg
 - Vitamín A 3462.3 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí plátky zlehka naklepeme. Slaninu nakrájíme najemno a smícháme s mletým masem. Ochutíme solí, pepřem, zázvorem a mletým hřebíčkem. Směs rozdělíme na plátky, srolujeme a sepneme jehlami nebo omotáme nití. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme máslo a závitky na něm smažíme cca 12 minut ze všech stan dohněda. Přidáme cibuli a mrkev a cca 5 minut restujeme. Vmícháme cukr a postupně přiléváme vývar, abychom vyvaříli vypečenou šťávu. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut, občas promícháme a podlijeme. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši a okurkový salát.