Filé na švédský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 273.3 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté filé nakrájíme na podlouhlé kousky, očištěný celer na hranolky a cibuli na kroužky. 
- 
                                2Na másle opečeme celer, přidáme cibuli, mírně ji osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, až je celer poloměkký. 
- 
                                3Potom přidáme filé, osolíme a vše společně dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kousek citronové kůry (před podáváním ji odstraníme), přilijeme smetanu a necháme přejít varem. 
- 
                                4Podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        