Slanečci v olejové omáčce
Suroviny
- 750 g Slaneček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1723 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153.8 mg
- Draslík 858.4 mg
- Vláknina 186.8 mg
- Vitamín A 186.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin. 
- 
                                2Potom ryby očistíme a nakrájíme na řezy široké asi 1 cm. Urovnáme na servírovací mísu. 
- 
                                3Všechny přísady na omáčku kromě kopru a petrželky smícháme a nalijeme na slanečkové řezy. Posypeme nasekaným koprem a petrželkou. 
- 
                                4Pokrm před podáváním dobře vychladíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        