Třené řezy na neděli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 4311.7 mg
  • Vitamín A 4311.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku svaříme vodu, přidáme máslo, jakmile je rozpuštěné, necháme ho vychladnout. V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. K mouce postupně přidáváme utřené žloutky, za stálého míchání ještě přidáme vychladlé máslo a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali ze tří bílků. Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.

  • 2

    Pečeme při 170°C přibližně 40 - 45 minut.

  • 3

    Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky a podáváme.

Komentáře k receptu