Sardelové oko
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4376 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 188.2 mg
- Draslík 745.9 mg
- Vláknina 4610 mg
- Vitamín A 4610 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakládané sardelové řezy (v oleji) pokrájíme na drobné kostičky. Velkou cibuli rozkrájíme nadrobno. 
- 
                                2Doprostřed menšího talířku naaranžujeme do kruhu pokrájené sardelky, okolo nich poklademe krájenou cibuli. Do středu vložíme čerstvý vaječný žloutek - výsledek připomíná na pohled oko. 
- 
                                3Podáváme s topinkami z toustového chleba, které jsme připravili v topinkovači. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        