Máslové věnečky s mandlemi po švédsky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 47 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 127.3 mg
- Draslík 8.3 mg
- Vláknina 1417.5 mg
- Vitamín A 1417.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Budeme potřebovat hladké formičky ve tvaru věnečků. Vytřeme je máslem a odložíme zatím do chladničky. 
- 
                                2200 g loupaných mandlí pokrájíme nebo posekáme nadrobno, odložíme do misky. Dalších 100 g loupaných mandlí jemně pomeleme, odložíme do druhé misky. V další větší míse vyšleháme změklé máslo s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, mleté mandle a hladkou mouku. Těsto důkladně promícháme, dno formiček vysypeme pokrájenými mandlemi. Vzniklý krém vložíme do cukrářského sáčku s hladkou hubičkou a krém nastříkáme rovnoměrně do formiček. Položíme je na plech, pečeme v předehřáté troubě při 175 - 190°C přibližně 15 až 20 minut (do zlatova). 
- 
                                3Po vychladnutí věnečky opatrně vyklepneme, rozložíme na mísu a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        