Zapékané houby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 800 g Houby čerstvé
  • 20 g Strouhanka
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 kávová lžička Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 51.3 mg
  • Draslík 960.2 mg
  • Vláknina 12704.8 mg
  • Vitamín A 12704.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Jemně nakrájenou cibuli krátce podusíme na části másla, přidáme 3 lžičky vody, připravené houby a vše dusíme.

  • 2

    Když se voda téměř odpaří, osolíme, opepříme, zamícháme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu