Ostrý zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 958.3 mg
  • Vláknina 31450.2 mg
  • Vitamín A 31450.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy.

  • 2

    Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí.

  • 3

    Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí.

  • 4

    Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet.

Komentáře k receptu