Makaróny gratinované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špagety, Makarony
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 224.2 mg
  • Vláknina 4533.1 mg
  • Vitamín A 4533.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme makaróny. Vaříme 12-15 minut, poté scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, vývarem, okořeníme a provaříme na hustou omáčku. Odstavíme z ohně, přimícháme makaróny a část nastrouhaného sýra. Směs dáme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy, posypeme zbylým sýrem, zakapeme máslem a dorůžova zapečeme.

Komentáře k receptu