Krémová pórková polévka s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 300 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Žemle tuková
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 27.6 mg
  • Draslík 495.8 mg
  • Vláknina 7389.8 mg
  • Vitamín A 7389.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek a oloupané brambory nakrájíme na kostičky, osmažíme na 40g rozehřátého másla a pod pokličkou dusíme 5 minut. Potom zalijeme vařící vodou, přidáme bujón, sůl, pepř a vaříme do měkka.

  • 2

    Uvařenou zeleninu rozmixujeme nebo prolisujeme, přilijeme mléko a přivedeme k varu.

  • 3

    Podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.

Komentáře k receptu