Chřest se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Chřest sterilovaný
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 15.5 mg
  • Draslík 252.2 mg
  • Vláknina 3182.3 mg
  • Vitamín A 3182.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, pokapeme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Poprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a rozmícháme. Přidáme trochu bujónu a krátce povaříme.

  • 2

    Do omáčky vlijeme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.

  • 3

    Chřest ohřejeme v nálevu, scedíme a osušíme na utěrce. Rozdělíme na talíře, polijeme žampionovou omáčkou, ozdobíme kroužky papriky.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu