Kuřecí salát s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuře
  • 250 g Lišky čerstvé
  • 15 g Houby sušené
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 258.5 mg
  • Vláknina 967 mg
  • Vitamín A 967 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.

  • 3

    Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.

  • 4

    Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.

  • 5

    Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.

Komentáře k receptu