Polévka z hříbků se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 80 g Salám Vysočina
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 1173.5 mg
  • Vláknina 489.8 mg
  • Vitamín A 489.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Salám nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V teflonové pánvi rozpustíme máslo a houby na něm krátce osmahneme. Přidáme salám a opečeme. Směs přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Na mírném ohni přivedeme k varu, krátce povaříme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Krátce před podáváním přidáme do polévky zakysanou smetanu, sůl a pepř.

Komentáře k receptu