Zeleninový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 702 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 25.3 mg
  • Draslík 640.4 mg
  • Vláknina 25624.8 mg
  • Vitamín A 25624.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou.

  • 2

    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut.

  • 4

    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 5

    Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví.

Komentáře k receptu