Jelení guláš na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jelení maso
  • 100 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 250 g Celer bulvový
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tymián sušený
  • 3 g Nové koření mleté
  • 25 g Jíška hotová tmavá
  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1397 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 1079.3 mg
  • Vláknina 7164.3 mg
  • Vitamín A 7164.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a odblaněné maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, mrkev a oškrábaný celer nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme na něm cibuli, přisypeme mrkev, celer, krátce osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem, mletým novým kořením, trochu osmažíme, podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného podlévání téměř doměkka. Zahustíme hotovou jíškou a dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu