Hruškovo-jablkový zákusek s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Mandle
  • 3 ks Citrony
  • 1 kg Hrušky
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 154 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363.1 mg
  • Vláknina 17950 mg
  • Vitamín A 17950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jádřince, rozkrojíme na čtvrtky a doměkka uvaříme v menším množství vody. Poté propasírujeme přes síto.

  • 2

    Smícháme s cukrem a šťávou vymačkanou z citronů a povaříme do zhoustnutí. Přidáme nasekané, orestované mandle, promícháme, hmotu necháme trochu vychladnout a rozprostřeme na alobal do vrstvy silné cca 1 cm. Usušíme na roštu rozehřáté trouby, mezitím jednou obrátíme na nový kus alobalu. Hotový dezert nakrájíme na čtverečky a po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu