Daňčí panenky plněné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory pečené
  • 300 g Švestky
  • 12 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Jalovec
  • 10 g Koření grilovací
  • 1000 g Dančí maso
  • 80 g Olej slunečnicový
  • 80 ml Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 902 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 1188.2 mg
  • Vláknina 17465 mg
  • Vitamín A 17465 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Daňčí maso z panenky nakrájíme na silnější plátky a každý podélně nařízneme, abychom vytvořili kapsu. Švestky rozkrojíme, vypeckujeme, rozkrájíme na malé kostičky, vsypeme do misky, zakapeme rumem, necháme chvíli uležet. Do každé kapsy nasypeme trošku grilovacího koření, zvenku maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, kapsy naplníme švestkami, otvor zašijeme nebo uzavřeme párátky. Vložíme kapsy do pánve s rozpáleným olejem a smažíme zvolna po obou stranách do měkka.

  • 2

    Maso upravíme na talíře a doplníme pečenými bramborami.

Komentáře k receptu