Krkonošské kroupy s houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 150 g Houby sušené
  • 300 g Kroupy ječné
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 1282.1 mg
  • Vláknina 22552.9 mg
  • Vitamín A 22552.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy důkladně propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Houby namočíme do studené vody.

  • 3

    Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Slaninu rozkrájíme na kousky.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm kousky slaniny a nakrájenou cibuli, pak přidáme okapané kroupy, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a majoránku, krátce osmažíme, zalijeme vodou a necháme vařit.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm vymačkané houby a přidáme je do hrnce. Kroupy uvaříme doměkka, pak k nim přimícháme česnek, směs přendáme do vymazané žáruvzdorné mísy a v troubě přibližně 25 minut zapékáme.

Komentáře k receptu