Kachna pečená na valašský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Kachna domácí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 345.5 mg
  • Vláknina 6500 mg
  • Vitamín A 6500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou.

  • 2

    Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova.

  • 3

    Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody.

  • 4

    Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu