Nakládaný zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 80 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 5 dl Voda pitná
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Zelí hlávkové červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1343 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 439.7 mg
  • Vláknina 7802.8 mg
  • Vitamín A 7802.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.

  • 3

    Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu