Smažený sýr se šunkou v pivním trojobalu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 8 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 plátek Šunka dušená
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 446.4 mg
  • Vitamín A 446.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    Vždy mezi dva plátky sýru vložíme plátek šunky a potom je postupně dvakrát obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance. Dvojí trojobal brání roztečení sýru při smažení.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr se šunkou v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme posypaný nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu