Rynglový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Ryngle
  • 120 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr krupice
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 25 g Tuk
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 734 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 59.8 mg
  • Draslík 374.2 mg
  • Vláknina 2755 mg
  • Vitamín A 2755 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryngle vypeckujeme, nakrájíme na drobné kousky, vsypeme do mísy, přidáme cukr, citronovou šťávu, promícháme a rozprostřeme na dno pekáčku, který jsme vymazali tukem.

  • 2

    Mísu vytřeme do sucha, nasypeme do ní mouku, prášek na pečení, krupicový cukr, promícháme, přidáme vejce, přilijeme podmáslí, rozpuštěné máslo a vymícháme těsto. Těstem zakryjeme ryngle v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut.

  • 3

    Koláč necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu