Vánoční kapustnice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 200 g Klobása debrecínská
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 hrst Švestky sušené
  • 2 hrst Houby sušené
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 717 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 14.3 mg
  • Draslík 357.3 mg
  • Vláknina 3431.6 mg
  • Vitamín A 3431.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme do vody, poté scedíme a necháme okapat. Zelí necháme okapat a překrájíme, švestky nakrájíme na kousky, klobásu nakrájíme na kostky.

  • 2

    Na rozpuštěném sádle orestujeme houby, přidáme švestky a klobásu, zarestujme, vmícháme papriku, zelí, kmín, sůl, pepř, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelí měkké.

  • 3

    Na rozpuštěné máslo vsypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zahustíme polévku. Povaříme ještě alespoň 10 minut.

Komentáře k receptu