Labužnická paštika z husích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 50 g Hovězí uzený jazyk
  • 400 g Játra husí
  • 100 g Játra telecí
  • 50 g Šunka dušená
  • 150 g Vepřové maso libové
  • 150 g Telecí maso přední
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 308.7 mg
  • Draslík 188.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme.

  • 2

    Přidáme vejce a našleháme do pěny. Zbytek jater, slaninu, šunku a uzený jazyk nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do směsi, osolíme a okořeníme.

  • 3

    Důkladně promíchanou směsí naplníme sádlem nebo tenkými plátky slaniny vyloženou formu.

  • 4

    Zakryjeme a vaříme v páře asi 2 hodiny.

  • 5

    Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Podáváme obložené syrovou nebo nakládanou zeleninou.

  • 6

Komentáře k receptu