Fazolkový nákyp s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tuk
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 600 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 293.7 mg
  • Draslík 603.9 mg
  • Vláknina 8100 mg
  • Vitamín A 8100 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné fazolky překrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Ocedíme je a necháme okapat.

  • 2

    Do vymaštěného pekáčku dáváme střídavě vrstvu fazolek a jemně nakrájeného uzeného masa. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.

  • 3

    Nákyp prohřejeme v rozehřáté troubě a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapečeme asi 20 minut.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu