Jemné nudle s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 137.8 mg
  • Draslík 380.1 mg
  • Vláknina 5926 mg
  • Vitamín A 5926 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme tužší nudlové těsto ze všech přísad. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 bochánky a vyválíme placky 1 mm vysoké. Necháme oschnout. Poté nakrájíme pruhy zhruba 4 cm široké a z nich krájíme nudle široké 2,5 mm. Ihned je zaváříme v osolené vodě asi 5 minut. Necháme okapat.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli necháme na másle zesklovatět, přisypeme nakrájené houby a podusíme. Přidáme protlak, nasekanou petrželovou nať, přimícháme uvařené nudle, zakapeme máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dorůžova.

  • 3

    Nudle podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu