Cukrovaný zajíc

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 113.1 mg
  • Draslík 85 mg
  • Vláknina 1444.4 mg
  • Vitamín A 1444.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme a postupně přidáváme cukr, vanilkový cukr a vejce. Třeme dále do pěny, každé vejce třeme asi 30 vteřin.

  • 2

    Přimícháme rum a zapracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem.

  • 3

    Formu ve tvaru zajíčka vymastíme máslem a vysypeme mletými mandlemi. Naplníme ji těstem a zajíce pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby necháme částečně vychladnout, vyklopíme a na kuchyňské mřížce necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Před podáváním zajíčka silně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu