Salát z červené řepy s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Červená řepa
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 823.2 mg
  • Vláknina 16515.8 mg
  • Vitamín A 16515.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka v osolené vodě. Poté ji oloupeme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli drobně rozsekáme, vložíme do mísy, osolíme a pokapeme 1/2 lžičkou citronové šťávy. Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme k cibuli, následně nastrouhanou řepu, vše zlehka promícháme.

  • 2

    Jogurt s majonézou promícháme, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli koření. Pomeranče řádně omyjeme, osušíme. Z jednoho nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a obojí vmícháme do salátu, ten vložíme do mísy a necháme hodinu v chladničce.

  • 3

    Druhý neoloupaný pomeranč nakrájíme na plátky, vyjmeme jadérka, poté nakrájíme na čtvrtiny a obložíme jím okraj mísy se salátem, do jejíhož středu umístíme čtvrtky pomeranče, ozdobíme bylinkami.

Komentáře k receptu