Gratinované filé s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Lečo sterilované
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 235 mg
  • Vláknina 31.5 mg
  • Vitamín A 31.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme, poprášíme moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle.

  • 2

    Lečo chvíli povaříme do zhoustnutí a promícháme s kečupem.

  • 3

    Opečené filé urovnáme do zapékací mísy, pokryjeme lečem a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.

  • 4

    Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu