Ořechové vdolečky s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 30 g Droždí
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 6 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4062 kcal
  • Sacharidy 512 g
  • Tuky 185 g
  • Sodík 1400 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 377.3 mg
  • Draslík 1381.1 mg
  • Vláknina 17228 mg
  • Vitamín A 17228 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml vlažného mléka a na teple necháme vzejít.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, zbylý cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme 30 g rozpuštěného másla, ve ve 230 ml vlažného mléka rozšlehané vejce, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně hodinu.

  • 3

    Z vykynutého těsta na vále tvoříme válečky, z nichž krájíme stejné díly. Z dílů tvoříme placičky. Placičky přikryjeme utěrkou a necháme alespoň patnáct minut kynout.

  • 4

    Vykynuté vdolečky přeneseme na dobře vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě. Když jsou vdolečky upečené ze spodní strany, obrátíme je a dopečeme.

  • 5

    Trochu prochladlé klademe do mísy a po částech zaléváme 500 ml vařícího mléka, v němž jsme rozmíchali med a máslo. Když se mléko vsákne, posypeme vdolečky ustrouhanými ořechy.

Komentáře k receptu