Hovězí po tatarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 2264 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 63.9 mg
  • Vláknina 4482.7 mg
  • Vitamín A 4482.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masox v hrnku rozmícháme s vodou a necháme na ohni přejít varem. Feferonky a okurky nakrájíme najemno.

  • 2

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky silné přibližně 2cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm plátky masa prudce osmahneme za všech stran. Když maso pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem z Masoxu. Když maso začíná měknout, přidáme k němu nakrájenou okurku a feferonky. Měkké maso poprášíme moukou a chvíli smažíme, pak za stálého míchání přilijeme zbylý vývar a přidáme kečup. Vaříme, dokud šťáva s přísadami nezačne houstnout.

Komentáře k receptu