Fondue z piva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Sýr Čedar
  • 16 krajíc Chléb toastový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1638 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 2444 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 343.5 mg
  • Draslík 681.6 mg
  • Vláknina 18893.5 mg
  • Vitamín A 18893.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nádoby na fondue nalijeme pivo a zahřejeme. Za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr, máslo, worcesterovou omáčku a mouku smíchanou s trochou vody. Omáčku stále mícháme, aby se nepřipálila a přivedeme ji k varu.

  • 2

    Potom nádobu ihned odstavíme z ohně a přimícháme do ní vajíčka rozšlehaná s hořčicí.

  • 3

    Omáčku nalijeme na mírně opečený toustový chléb a podáváme.

Komentáře k receptu