Jablkové bezlepkové řezy paní hraběnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 450 g Mouka bezlepková
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 g Hera
  • 100 g Strouhanka bezlepková
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 ks Kypřící prášek bezlepkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 174.2 mg
  • Vláknina 5328 mg
  • Vitamín A 5328 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Přidáme k ní žloutky, cukr, na kousky pokrájenou Heru a ze směsi uhněteme vláčné těsto. Polovinu těsta zabalíme do potravinářské fólie a dáme ztuhnout do mrazničky. Koláčovou formu vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou.

  • 2

    Druhou polovinou těsta vyložíme formu. Omyjeme a osušíme jablka. Rozpůlíme je a vykrojíme jadřince. Sladkokyselá jablka nakrájíme na tenké plátky, které ozdobně do tvaru vějíře poklademe na připravený koláčový korpus. Posypeme je cukrem, špetkou soli, skořicí a vanilkovým cukrem.

  • 3

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, kterým potřeme jablka.

  • 4

    Na hrubém struhadle nastrouháme zmrzlé těsto a vzniklou drobenkou posypeme vrstvu sněhu z bílků.

  • 5

    Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

Komentáře k receptu