Jablkový věnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 180 g Samokypřicí mouka
  • 8 g Skořice mletá
  • 8 g Nové koření mleté
  • 250 g Jablka
  • 30 g Mandle plátky
  • 25 g Tuk
  • 25 ml Džus jablečný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 103.4 mg
  • Vláknina 3774 mg
  • Vitamín A 3774 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, mleté nové koření, mletou skořici a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přidáme do mísy k mouce a zapracujeme. Jablka oloupeme a dužinu nastrouháme najemno, přidáme do mísy, přilijeme jablečný džus a vypracujeme řidší těsto. Kruhovou formu vytřeme tukem, dno a stěny posypeme plátky mandlí, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 0.5 hodiny.

  • 2

    Věnec vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu