Divoká husa se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 140 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Olivy nakládané
  • 1 ks Husa divoká
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Divoké koření celé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 653 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 15.9 mg
  • Draslík 204.8 mg
  • Vláknina 2045.8 mg
  • Vitamín A 2045.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Divokou husu dobře oškubeme, chmýří opálíme, husu vykucháme a dobře omyjeme. Osušíme ji, posypeme z každé strany i zevnitř solí, čerstvě pomletým divokým kořením a kmínem.

  • 2

    Slaninu a očištěnou cibuli nakrájíme na kostičky. V pekáči si rozpustíme slaninu na oleji, na ní zpěníme cibuli, husu položíme hřbetem nahoru. Přilijeme pivo, vodu a husu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme přibližně 90 minut dozlatova. Během pečení husu obracíme a poléváme výpekem. Vodu podle potřeby dolijeme.

  • 3

    Očistíme a omyjeme čerstvé žampiony, které pokrájíme na plátky.

  • 4

    Nakládané černé olivy bez pecek scedíme z nálevu a rozkrájíme je na polovinu.

  • 5

    Upečenou husu dáme na velkou mísu a rozporcujeme ji. Štávu z husy přecedíme do rendlíku, přidáme žampiony a olivy. Vaříme při mírné teplotě 4-5 minut, přimícháme 0.5 lžíce kečupu.

  • 6

    Rozporcovanou husu na talířích přelijeme šťávou a servírujeme.

Komentáře k receptu