Krém z rebarbory s oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Reveň (Rebarbora)
  • 180 g Cukr moučkový
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 4033.3 mg
  • Vitamín A 4033.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, které v hrnci s vodou dusíme 10 minut doměkka. Uvařenou rebarboru odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.

  • 2

    Žloutky v misce vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem na bílou pěnu. Vychladlou rebarboru přimícháme do pěny. Následovně přidáme drobně nasekané ořechy, vše zamícháme. Nakonec do směsi zlehka vmícháme půlku z bílku a třtinového cukru vyšlehaného sněhu.

  • 3

    Připravený krém rozdělíme do zapékacích mističek. Povrch každé ozdobíme druhou půlkou vyšlehaného sněhu. Naplněné zapékací mističky naskládáme na plech s vodou a vložíme do horké trouby. Krém zapékáme 15 minut.

Komentáře k receptu