Táborská masová kapsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.54 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 199.3 mg
  • Draslík 641.4 mg
  • Vláknina 1229.8 mg
  • Vitamín A 1229.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky.

  • 2

    V misce smícháme z vajec, piva a mouky těstíčko.

  • 3

    Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí, posypeme nakrájenou slaninou a cibulí, přeložíme a proti rozevření zajistíme párátky. Masové kapsy obalíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji v pánvi ze všech stran doměkka, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.

  • 4

    Maso na servírovacím talíři polijeme kečupem a podáváme.

Komentáře k receptu