Kuřecí řízky s lečem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Lečo sterilované
- 120 g Zakysaná smetana
- 60 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Vývar slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 91.4 mg
- Draslík 488.4 mg
- Vláknina 844 mg
- Vitamín A 844 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso, které ihned skládáme do pekáčku.
-
2
V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, ihned posypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a vše chvilku povaříme. Uvařenou směsí přelijeme připravené řízky v pekáčku. Následovně přelijeme lečem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
-
3
Zakysanou smetanu smícháme s moukou, která nám zbyla z obalování řízků, solí, pepřem a vlijeme do pekáčku. Maso obrátíme na druhou stranu a pekáček vrátíme do trouby na 10 minut.
-
4
Hotové jídlo vytáhneme z trouby, rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.