Roláda z bílků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Džem meruňkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy lískové
  • 80 g Cukr krupice
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 7 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 177.8 mg
  • Vláknina 5174.8 mg
  • Vitamín A 5174.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu postupně přimícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr. Nakonec vmícháme pomleté ořechy a zlehka zamícháme.

  • 2

    Alobal rozložíme na plech, potřeme ho máslem, vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto vlijeme na alobal. Naplněný plech vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 10-15 minut.

  • 3

    Upečené těsto vyjmeme z trouby, necháme na plechu trochu vychladnout. Potom i s alobalem těsto přeložíme na vlhkou utěrku a pomocí utěrky srolujeme na roládu. Necháme ji 10 minut zabalenou v utěrce a alobalu a potom vše sundáme. Připravenou roládu potřeme meruňkovým džemem a opět srolujeme. Roládu necháme vychladnout.

  • 4

    Čokoláda: Do teflonové pánvičky dáme na malé kousky pokrájenou čokoládu, přidáme máslo, mléko. Za stálého míchání na mírném ohni zahříváme až do rozpuštění čokolády. Potom stáhneme z ohně a obalíme v ní naplněnou roládu. Vložíme do lednice, aby ztuhla čokoláda.

  • 5

    Následovně roládu krájíme na úhledné tenké kolečka. Pokládáme je na studené dezertní talířky a servírujeme.

Komentáře k receptu