Moravská cibulačka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Uzené maso vařené
  • 3 ks Cibule
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 7.5 dl Hovězí vývar základní
  • 2.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 560 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 278.8 mg
  • Vláknina 3089.8 mg
  • Vitamín A 3089.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na osm dílků.

  • 2

    Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme studenou vodou a najemno ji nasekáme.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, osolíme, přilijeme vývar a víno a vaříme, až je cibule měkká.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme zbylou lžíci sádla a krátce osmažíme uzené maso, které poté necháme na papírovém ubrousku okapat.

  • 5

    Polévku rozlijeme do servírovacích talířů, přidáme k ní osmažené uzené maso, posypeme jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu