Plněné řízečky v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřové kotlety
  • 100 g Šunka lázeňská
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Sůl bylinková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 899 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 389.3 mg
  • Draslík 927.8 mg
  • Vláknina 3731.1 mg
  • Vitamín A 3731.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme vepřové kotlety (bez kosti) vysoké asi 2 cm. Připravíme si těstíčko a náplň.

  • 2

    Těstíčko: v misce vyšleháme vejce s pivem, hladkou moukou, solí, pepřem dohladka a necháme chvíli těstíčko odpočinout, mělo by být dostatečně husté.

  • 3

    Náplň do řízků: pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Plátky šunky nakrájíme na proužky široké do 1cm. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli s pórkem a zpěníme je. Pak přimícháme šunku, k ní přidáme čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem, paprikou a vše usmažíme téměř do zhoustnutí.

  • 4

    Do kotlet ostrým nožem z jedné strany nařízneme hlubokou "kapsu". Dáváme pozor, abychom maso neprokrojili skrz. "Kapsy" naplníme šunkovou náplní a uzavřeme je párátky. Pak maso z každé strany osolíme a posypeme pepřem.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej, kotlety namočíme do těstíčka a osmažíme je z každé strany dozlatova. Smažíme je pomalu, pod poklicí, přibližně 7-9 minut z každé strany. Měly by být měkké, dostatečně propečené.

  • 6

    Plněné řízečky podáváme hned teplé.

Komentáře k receptu