Mleté maso pečené se zelím a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 400 g Zelí kysané
  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Klobása uzená
  • 60 g Cibule
  • 120 g Rýže dušená
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 121.1 mg
  • Draslík 377.2 mg
  • Vláknina 7027.5 mg
  • Vitamín A 7027.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pánvi roztavíme kousek sádla, přidáme cibuli, slaninu, česnek, osmahneme, přiložíme mleté maso a podusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Osolíme a opepříme. Polovinu této směsi vložíme do pekáčku, zakryjeme zelím, dušenou rýží, nyní položíme druhou polovinu masové směsi, opět následuje vrstva zelí, rýže a navrch poklademe kolečka klobásy. Zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu