Tvarohové halušky se slaninou a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Tvaroh konzumní
  • 100 g Krupička dětská
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 136.3 mg
  • Draslík 100.5 mg
  • Vláknina 268.6 mg
  • Vitamín A 268.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 390.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme 300 g měkkého tvarohu, přisypeme 100 g dětské krupičky, přidáme 1 vejce, mouku, prášek do pečiva a sůl. Tvarohové těsto dobře vymícháme, potom ho dáme na pomoučený vál a válečkem rozválíme na placku asi 1 cm vysokou. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky přibližně 3x1.5 cm. Do hrnce dáme 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a přivedeme ji k varu.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a pánvi ji vysmažíme dozlatova. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Když se začne voda vařit, tvarohové halušky naházíme do vody, promícháme a vaříme 3-4 minuty. Jakmile vyplavou napovrch, 1 kousek vyjmeme a zkusíme, jestli je uvařený.

  • 4

    Halušky potom vyjmeme sítem, necháme okapat, dáme je do mísy a promícháme se smetanou, omastkem ze slaniny a pažitkou.

  • 5

    Rozdělíme je na talíře, ozdobíme slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu