Dort z tvarohového těsta s borůvkami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Cukr krystal
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 dl Borůvky
- 0.5 kg Tvaroh měkký
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 17 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 137 mg
- Vláknina 4267.1 mg
- Vitamín A 4267.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. 
- 
                                3Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. 
- 
                                4V míse utřeme zbylé změklé máslo s cukrem a žloutky, přimícháme měkký tvaroh, vanilkový cukr, celozrnnou mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupici a nakonec ještě po částech vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme do dortové formy, nasypeme na něj část borůvek, zalijeme druhou polovinou těsta a nahoru rozprostřeme zbylé borůvky. 
- 
                                5Dort pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Upečený necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        