Husa na česneku a pivu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 2430 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 216 g
- Sodík 658 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 505.8 mg
- Draslík 2021.6 mg
- Vláknina 1981 mg
- Vitamín A 1981 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. 
- 
                                2Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce husy potřeme česnekem se solí a posypeme mletým zázvorem. 
- 
                                3V pekáči rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak 
- 
                                4přidáme porce husy a ze všech stran je opečeme, podlijeme pivem a 
- 
                                5přikryté poklicí dusíme doměkka. V průběhu pečení maso poléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu. 
- 
                                6Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Pak přilijeme trochu vody, necháme krátce převařit a dochutíme solí. Do pekáče vrátíme porce husy, prohřejeme je a podáváme s bramoborovými knedlíky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        