Zavářka - špekové knedlíčky s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Špek
  • 40 g Vepřový bok uzený
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 129.9 mg
  • Draslík 98.5 mg
  • Vláknina 2432.7 mg
  • Vitamín A 2432.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špek (nejlépe domácí) a uzený prorostlý bůček nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme petrželku s pažitkou, vodu z bylinek setřepeme a drobně je pokrájíme.

  • 2

    Kostičky špeku rozpustíme v rendlíku a vysmažíme je na zlaté škvarky. Necháme je vychladnout. 2 rohlíky pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Poté k nim přidáme vychladlé škvarky i s omastkem, na malé kostičky pokrájený uzený bůček, polohrubou mouku (2 lžíce), vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme.

  • 3

    Necháme ji asi 10 minut odpočinout, poté ze směsi vytvoříme malé kulaté knedlíčky o průměru přibližně 3 cm, které obalíme v polohrubé mouce (2 lžíce).

  • 4

    Špekové knedlíčky použijeme jako zavářku do různých polévek.

Komentáře k receptu