Plzeňský pivní masový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 750 g Vepřová kýta
  • 100 g Feferony
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 151.1 mg
  • Draslík 860.6 mg
  • Vláknina 2489.8 mg
  • Vitamín A 2489.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Feferonky rozkrájíme na kousky.

  • 3

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.

  • 4

    Na grilovací jehly nebo špejle pak střídavě napichujeme připravené kousky masa a slaniny, kolečka cibule a plátky feferonek. Špízy naskládáme do mísy, zalijeme pivem a necháme alespoň hodinu v chladnu odležet. Uleželé pak zvolna upečeme v pánvi nebo zapékací míse v rozehřátém oleji, během pečení je přeléváme výpekem.

Komentáře k receptu