Plzeňská hovězí pečeně na pivě
Suroviny
- 150 g Klobása Dunajská
- 100 g Slanina vepřová
- 600 g Hovězí maso zadní
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 104 mg
- Draslík 123 mg
- Vláknina 1162.5 mg
- Vitamín A 1162.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno. 
- 
                                3V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu. 
- 
                                4Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto. 
- 
                                5Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        