Plzeňské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 ks Párky jemné
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 544.8 mg
  • Vláknina 1871.3 mg
  • Vitamín A 1871.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.

  • 2

    Plátky hovězí roštěnky omyjeme, osušíme, z obou stran je naklepeme, opepříme a osolíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Pak je z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a roštěnky dusíme pod pokličkou, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše orestujeme.

  • 5

    Roštěnky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.

Komentáře k receptu