Plzeňská masová jehla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 150 g Slanina vepřová
  • 350 g Vepřová kýta
  • 150 g Klobása ostravská
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 126.1 mg
  • Draslík 767.6 mg
  • Vláknina 2494.8 mg
  • Vitamín A 2494.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapii omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme ji nadrobno.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na menší plátky, klobásu na kolečka.

  • 3

    Hovězí svíčkovou i vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.

  • 4

    Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky hovězího a vepřového masa, slaniny a kolečka klobásy. Masové špízy pak ze všech stran prudce osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji, potom přilijeme pivo a vodu a zvolna je dopečeme doměkka. Během pečení špízy obracíme.

  • 5

    Měkké masové jehly vyjmeme, v šťávě podusíme nakrájenou cibuli a kapii, přimícháme prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejeme.

  • 6

    Masové jehly na servírovacích talířích polijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu